21-րդ դարի հիմնախնդիրներից մեկը դա Գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմների (ԳՄՕ) կիրառության խնդիրն է: Այդ խնդիրը ունի լուծման մեծ պահանջարկ, քանի որ դա ունի և դրական և բացասական կողմեր: Մարդը փորձում է ազդել բնության վրա, բայց արդյո՞ք դա դրական երևույթ է, չէ որ խախտվում է բնության ներդաշնակությունը:
Ըստ ինձ ԳՄՕ-ի գործածման հետևանքներ շատ ավելի բացասական են: Չնայած այն ունի նաև դրական կողմեր, ինչպիսին են .
- Սնունդը պահպանվում է ավելի երկար,
- Ունենում է ավելի լավ տեսք,
- Երկրից երկիր տեղափոխումը դառմուն է ավելի հեշտ`երկար պահպանման և ամրության շնորհիվ:
- Չարորակ գոյացություններ
- Աղեստամոքսային տրակտի
- Նյարդային համակարգի ախտահարման վտանգ
Իմ կարծիքով շուկայում պետք է լինեն և ԳՄՕ-ներով սնունդ
և առանձ ԳՄՕ-ների, որի մասին անպայման պետք է նշվի սննդի վրա: Մարդիկ պետք է տեղեկացված
լինեն ԳՄՕ-ների մասին և համապատասխան դրա պահանջարկը կծնի առաջարկ:
Комментариев нет:
Отправить комментарий